Szituációs begyakorló gyakorlat a szelestei Festetich Kastélyszállóban

2021. október 15. 11:21

Helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a sárvári hivatásos tűzoltók október 14-én a szelestei Festetich Kastélyszállóban.

A gyakorlat célja az volt, hogy az állomány helyismereti foglalkozás során elsajátított ismereteit egy feltételezett káreseményt modellezve alkalmazza, figyelembe véve a létesítmény jellegéből adódó tűzoltástaktikai sajátosságokat. 

A feltételezett helyzet szerint a szálló pincéjében lévő konyhában a tűzhely környezetében keletkezett tűz, ami nagy füstképződéssel a járt. A tűz a berendezési tárgyakra is átterjedt. A szálló személyzete a kiürítést megkezdte, azonban a létszámellenőrzés során kiderült, hogy egy pincért nem találnak. A sárvári hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelem mellett az épületbe bejutottak, majd a tűzoltást megkezdték. Az egység személykeresés során a pincében rekedt pincért megtalálta, majd kimentette. A gyakorlat során a beavatkozó állomány az elsajátított ismeretek és információk birtokában a káreseményt szakszerűen hajtotta végre. A gyakorlatot annak vezetője megfeleltre értékelte. 

Fotó: Szabó Balázs tű. százados/Vas MKI