Honvédelmi miniszteri elismerést vehetett át az igazgató

2021. október 21. 16:04

Honvédelmi államtitkártól vehetett át rangos elismerést a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából a honvédelem érdekében tevékenykedő, valamint a katonai hagyományokat, történelmi emlékeket ápoló társadalmi szervezetek részére rendezett ünnepségen, a Stefánia Palota- Honvéd Kulturális Központban október 21-én.

Az ünnepségen Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára mondott beszédet. 

Dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományúak egyesületei javaslatára, a MH Társadalmi Véleményező Munkacsoport támogatásával a honvédelem érdekében huzamos időn át végzett eredményes tevékenységéért, Nemzeti Ünnepünk, október 23-a alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát adományozta Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornoknak, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. A rangos elismerést Szabó István honvédelmi államtitkár és Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese adták át az igazgatónak. 

A hivatásos katasztrófavédelmi szerv részéről Nagy Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Védelmi Bizottság titkára és Varga András tű. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Védelmi Bizottság titkárhelyettese is átvehette a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát az ünnepségen. 

Gratulálunk az elismerésekhez!

Fotó: Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok/Vas MKI, Szováthy Kinga (honvedelem.hu / HM Zrínyi NKft.)