Vas megyeiek is teljesítették a VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságot

2022. május 20. 13:25

A csütörtöki kedvező időjárás egyenesen hívogatta azt a közel 150 versenyzőt, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. A versenyben hét Vas megyei tűzoltó állt rajthoz.

A két év kihagyás után ismét megrendezett népszerű, országos bajnokságon Belügyminisztérium állománya mellett, a civil lakosság is versenyezhetett. Számos megyéből érkeztek versenyzők Tatabányára, hogy megméretessék magukat a versenyen. A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya több, mint húsz kilogrammot tesz ki. Őket a sportfelszerelésben indulók követték.

A rendezvény balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, vagy sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. Az első hat helyezett oklevéllel, a dobogósok éremmel és trófeával is gazdagodtak, amelyet Szunyog Zoltán tű. ezredes igazgató nyújtott át a versenyzőknek. A nagy küzdelemben néhány versenyző különdíjjal tért haza, amelyet a BioTechUSA képviseletében Tajthy Hanna fitneszmodell nyújtott át. 

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében induló versenyzők előkelő helyezésekkel térhettek haza. Tűzoltó védőruhás női kategóriában Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadója a második helyen ért célba, aki a serleg mellett a BioTechUSA különdíját is átvehette. Férfi kategóriában, a védőruhás versenyzők között 18-30 évesek korosztályában Tóth Huba, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagja ötödik, Bognár Dávid, a Kőszegszerdahelyi ÖTPE tagja tizenhetedik, míg Faller Tamás, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója huszonnyolcadik lett. Férfi kategóriában, védőruhások között, a 31-40 évesek korosztályában Mersich Miklós, a Kőszegszerdahelyi ÖTPE tűzoltója nyolcadik, míg Nagy Zoltán tű. őrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója tizennegyedik helyet szerezte meg. A férfiak mezőnyében, sportfelszerelésben teljesítette a távot Vass Ferenc tű. főtörzsőrmester, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója, aki a tízedik helyen ért célba. 

Gratulálunk az elért eredményekhez!

Fotó: Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy/Szombathely KvK, Mersich Miklós/Kőszegszerdahely ÖTPE