Tűzoltók szabadították ki a kerékpár küllői közé szorult gyermek lábát

2022. július 27. 13:24

Balesetekhez és autótűzhöz is riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket az elmúlt napon.

Elhagyta az úttestet, majd az árokba csapódva állt meg egy személyautó Pankaszhoz közeli útszakaszon kedden délután. A baleset következtében az autó sofőrje beszorult az autóroncsba. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az egység megvárta amíg a mentők a sérültet ellátták, majd közös erővel a roncsból az embert kiemelték, akit hordágyra, majd mentőhelikopterbe helyeztek. A tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt.

Elesett, majd a kerékpár küllői közé és a teleszkóphoz szorult egy kisgyerek lába Kőszegen, a Károlyi Mihály utcában kedden az esti órákban. A kőszegi önkormányzati tűzoltók akkumulátoros feszítővágót használtak a gyermek lábának kiszabadításához. 

Teljes terjedelmében égett egy személyautó a 86-os főúton, Rádóckölked közelében kedden délután. A sofőr még idejében észlelte a tüzet, így még időben el tudta hagyni a lángoló járművet. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral a tüzet eloltották, majd hőkamerával átvizsgálták az autót és annak környezetét, de további izzást nem tapasztaltak.

Fotó: Kovács Balázs Zsolt tű. alezredes/Szombathely KvK