Buszbaleset, árokba csapódott személyautó, kocsitűz a tegnapi mérleg

2023. február 15. 08:43

Műszaki mentésekhez és tűzesethez is riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a tegnapi napon.

Meg akart fordulni az úttesten, de elvétette a manővert, lehajtott az útpatkára, majd onnan a hátsó kerekeivel a vízelvezető árokba csúszott egy autóbusz tegnap kora reggel a 86-os számú főúton, Beled külterületén. Az úton keresztbe fordult jármű a főút mindkét sávját teljesen elfoglalta. A répcelaki önkormányzati tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, egy erőgép segítségével kivontatták a buszt az árokból, megszüntették az útzárat, majd a jármű tovább tudta folytatni az útját. A buszon a baleset idején csak a sofőr tartózkodott, aki nem szenvedett sérülést. 

Megcsúszott, megpördült az úton, majd az árokba csapódott egy személyautó tegnap reggel a 76-os számú főúton, Ozmánbük határában. A jármű áramtalanítását a körmendi hivatásos tűzoltókat végezték el, illetve a műszaki mentés ideje alatt közreműködtek a forgalom irányításában. A baleset két sérültjét a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 

Villanyoszlopnak ütközött, kidöntötte, majd a mellette található betonkerítésnek csapódott és azt is megrongálva egy családi ház udvarára hajtva állt meg egy személyautó éjszaka Szelestén, a Berzsenyi Dániel utcában. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, illetve a sérült villanyvezetékek miatt lezárták az érintett területet. A balesetben a jármű sofőrje az elsődleges információk szerint könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kisteherautó hajnalban Vasváron, egy József Attila utcai családi ház udvarán. A tulajdonos elmondása alapján az autó akkumulátorát töltötték, a tüzet feltehetően elektromos zárlat okozhatta. A lángokat a vasvári önkormányzati tűzoltók fékezték meg. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: Körmend HTP; Dénes Bálint tű. őrm., Sárvár HTP