Szikrázott a kémény Kőszegszerdahelyen

2023. március 06. 13:47

Négy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók a hétvégén.

Szikra csapott ki egy családi ház kéményéből Kőszegszerdahelyen, a Hegyi úton, pénteken este. A kőszegi önkormányzati tűzoltók mellett a kőszegszerdahelyi, a bozsoki és a kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók a tűzeset helyszínén először a vegyes tüzelésű kazánból az égésterméket eltávolították. Az egységek egy vízsugárral álltak készenlétben annak eshetőségére, hogy a lángok a háztetőre is átterjednének. A tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a kéményt, illetve a padlásteret. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Egy hektáron égett a széna egy mezőgazdasági területen, Celldömölk közelében, szombaton délután. A celldömölki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták a lángok átterjedését, illetve kéziszerszámok segítségével a szénát felügyelet mellett leégették. 

Kéményben lerakódott korom égett Szentgotthárdon is, a Vajda János utca egyik családi házánál szombaton a kora esti órákban. A szentgotthárdi hivatásos tűzoltók a kazánból az égésterméket eltávolították, a kémény teljes vonalát hőkamerával átvizsgálták. A lakók a fűtést más módon meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Vasárnap hajnalban egy lakatlan, szombathelyi kálvária utcai ingatlanba riasztották a szombathelyi hivatásos tűzoltókat, tűzeset miatt. A kétszintes épület alsó szintjén ruhák és papírok égtek. A tűzoltók vízsugár segítségével a lángokat eloltották. Amikor a tűzoltók a helyszínre értek az épületben már nem tartózkodott senki.

Fotó: Nováky Ernő/Celldömölk ÖTP, Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP