Több balesethez, állatmentéshez és fakidőléshez is vonultak

2023. június 26. 12:37

Hét műszaki mentésnél avatkoztak be a Vas vármegyei tűzoltók az elmúlt napokban.

Liftbe szorult embert mentettek a szombathelyi hivatásos tűzoltók pénteken délután egy Szent Márton utcai tízemeletes társasházban. A lakó a második emeletnél ragadt be a felvonóba. Az egység az ajtót liftkulcs segítségével kinyitotta, a bennrekedt embert kisegítette. 

Kisbusz és egy személyautó ütközött össze pénteken este a 87-es főúton Szombathelynél. Az ütközést követően mindkét jármű az árokba csapódott. A szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint a részleges forgalmi akadályt képző autót kézi erővel letolták a közútról. 

Húsz méter magas akácfa dőlt a közútra szombaton délután Hosszúperesztegen, az Ady utcában. A hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, a közútról eltávolították. 

A felázott talaj következtében dőlt meg egy fa szombaton délután Kőszegen, a Dr. Ambró Gyula utcában A fa villanyvezetéket veszélyeztetett. A kőszegi önkormányzati tűzoltók mentőkötél és motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították. 

Átszakította a szalagkorlátot, majd az út mellett található füves területre csapódott vasárnap délután egy személyautó az M86-os gyorsforgalmi főúton, Vátnál. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött tegnap este egy személyautó az M86-os gyorsforgalmi úton Vépnél. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet és megszüntették a forgalmi akadályt.

Családi ház udvarában lévő tizennyolc méter mély száraz kútba esett egy macska tegnap reggel Kenyeriben, az Arany János utcában. A sárvári hivatásos, helyi és a pápoci önkéntes tűzoltók kötélbiztosítás mellett leereszkedtek a kútba, felhozták az állatot, majd átadták a gazdájának.

Fotó: Szombathely HTP, Hosszúpereszteg ÖTE, Sárvár HTP