Öt műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói segítségre

2024. április 08. 13:59

Balesetekhez, fakidőléshez és szén-monoxid-érzékelő jelzéséhez is riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

Tizenöt méter magas fa dőlt pénteken délután az útra Szakony közelében. A csepregi önkormányzati és a répcevisi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták, azt a közútról eltávolították. 

Lehajtott az útról, majd egy parkoló autónak ütközött és egy kerítésnek hajtott péntek délután egy személyautó a büki Dózsa utcában. A csepregi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben a közeli családi ház gázbekötése is megsérült, így a tűzoltók a helyszínre kérték az gázszolgáltató szakembereit. 

A gázkazán karbantartatlansága miatt keletkezett a szén-monoxid pénteken délután egy szombathelyi Hollán Ernő utcai lakásban. A szén-monoxid jelenlétét a lakásban elhelyezett szén-monoxid-érzékelő észlelte. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az ingatlanban, a mérőműszerek kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a lakás levegőjében. A tűzoltók a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit. 

Elhagyta az utat és az árokban állt meg tegnap délelőtt egy személyautó Sárvár közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet.

Két személyautó ütközött vasárnap este az M86-os autóút 128-as kilométerénél, Beled térségében, a Győr felé vezető oldalon. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók áramtalanították az egyik autót, megszüntették a forgalmi akadályt, és megtisztították az úttestet. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Fotó: Csepreg ÖTP