Van még pár napja az iskolásoknak, hogy elkészítsék alkotásaikat

2024. április 15. 12:49

Április 21-ig van lehetősége azoknak az általános és középiskolás diákoknak benyújtani pályaműveiket, akik 2024. évben versenybe szállnak az ország legkreatívabb iskolása címért.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatára az idei évben két témakörben is érkezhetnek be pályaművek. Az egyik idei téma a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódik, a másik pedig a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” a jelmondata (Gróf Széchenyi Ödön alapította a magyar és a török tűzoltóságot is). A diákok három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak kézműves alkotással, és korcsoport nélkül digitális alkotással. Emellett a történelmi témát kedvelők irodalmi műveiken keresztül is bemutathatják Gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát.

A pályaműveket korcsoport és kategória megjelöléssel április 21-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után akár személyesen is a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, valamint a Körmendi, a Sárvári és a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségre. 

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A területi versenyek első helyezettjei automatikusan részt vesznek az országos versenyen, amelynek díjátadó ünnepsége 2024. június 14-én Budapesten, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában lesz. Az országos verseny győztesei értékes díjakban és különdíjakban részesülnek. Az az iskola, amelyből az iskola teljes létszámához viszonyítva a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet, amely együtt jár egy iskolai tűzoltó-bemutatóval és tűzvédelmi oktatással.

Ragadjon hát zsírkrétát, színes ceruzát és filctollat az a diák, aki érez magában kreativitást és az elkészített művet juttassa el április 21-ig a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, vagy a Szombathelyi-, Sárvári-, Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségre. A rajzpályázatról bővebben az alábbi cikkben olvashatnak.