Bemutatkozik a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2003-ban alakult újjá a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A tevékenységük négy éve Hajdú Mihály elnökké választásával kapott új lendületet.

A 15 tagú egyesület egyes fokozatú, önállóan beavatkozó egység, bár a kárelhárítást legtöbbször a körmendi hivatásos tűzoltókkal együtt végzik. Ebben egy két köbméter víz szállítására alkalmas, Steyr Bronto típusú gépjármű fecskendő van a segítségükre, amelyet három évvel ezelőtt a nagykanizsai hivatásos tűzoltóktól „örököltek”. Évente viszonylag sok, 15-20 vonulásuk van, zömmel kéménytüzek, avartüzek miatt, de nem ritkák a viharkárok sem a városban. A zalalövői önkéntes tűzoltók jó kapcsolatot ápolnak az ausztriai Oberaich falu tűzoltóival.

Gyakoriak a kölcsönös látogatások, tanulnak egymás tapasztalataiból. 2019-ben az osztrák bajtársak egy értékes feszítővágó berendezést ajándékoztak Zalalövőnek, melynek használatát a városnapon látványos bemutatón ismertették. Hajdú Mihály a közeljövő fontos feladatának tartja a tűzoltószertár felújítását, tetőjavítással, vizesblokk, konyha, pihenő helyiség kialakításával. Tervezik, hogy nyílt napot tartanak az iskolásoknak, és a helyi televízióban is szeretnének megjelenni, hogy minél több fiatalnak kedvet csináljanak a tűzoltói hivatáshoz.

A Zalalövőn működő cégektől is szeretnének egy-egy önkéntest toborozni, hiszen egy esetleges tűznél jól jön, ha a tűzoltók között van, aki helyismerettel rendelkezik.